Петиція про визнання Німеччиною Голодомору в Україні геноцидом набрала необхідну кількість голосів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Петиція про визнання Голодомору в Україні 1932—1933 років геноцидом набрала на сайті Бундестагу необхідну для розгляду кількість підписів. Звернення на сайті парламенту Німеччини підтримали понад 53 тисяч осіб.

Петиція була зареєстрована 14 грудня 2018 року. Найактивніше вона почала набирати підписи в період з 13 до 27 травня.

«Ура-а-а! Петиція із закликом до Бундестагу визнати Голодомор геноцидом достроково набрала понад 50 тисяч підписів! Це величезна перемога України! Щира вдячність ініціатору Наталії Ткачук і всім небайдужим! Попереду — дуже непроста робота з депутатами. Сподіваємося на успіх!» — написав посол України у Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

  • У кінці квітня міністр закордонних справ України Павло Клімкін попросив усіх українців по всьому світу підтримати петицію на сайті Бундестагу.
  • У грудні минулого року Палата представників Конгресу США одноголосно визнала Голодомор геноцидом українського народу. Перед цим таке саме рішення ухвалив і Сенат.
  • Крім США, Голодомор визнали геноцидом 15 країн світу, серед яких Австралія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Португалія, Угорщина. Ще вісім країн засудили Голодомор як акт знищення людства та вшанували памʼять його жертв: Андорра, Аргентина, Бразилія, Іспанія, Італія, Словаччина, Чехія, Чилі.