Дружина активіста Бекірова: Мого чоловіка вбивають у СІЗО Сімферополя, щоб він не дожив до суду

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В анексованому Криму за час незаконного ув’язнення в умовах Сімферопольського СІЗО активіста Едема Бекірова зробили інсулінозалежним і роблять усе, щоб він не дожив до суду. Зараз він потребує певної дієти та постійного лабораторного контролю показників крові. Про це повідомила його дружина Гульнара Бекірова.

«Мого чоловіка Едема Бекірова, незаконно заарештованого 12 грудня 2018 року на вʼїзді до Криму з метою відвідати свою стареньку матір, цілеспрямовано вбивають в умовах Сімферопольського СІЗО. Після введення інсуліну зʼявились набряки, задишка. Зараз ситуація ще більш погіршилася — в Едема порушення функцій тазових органів, спинального кровообігу, він практично не може спати, оскільки лише сидячи може відносно безболісно дихати. Звісно ж, ми спробували всі можливі шляхи та способи, щоб урятувати Едема. Москва ж наполегливо продовжує вбивати і мучити наших рідних і співгромадян», — пише вона.

Дружина активіста подякувала Меджлісу кримськотатарського народу, уповноваженій Верховної Ради з прав людини, правозахисникам та громадським організаціям, які намагаються допомогти Бекірову та всім українським політв’язням.

  • Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що стан здоров’я кримськотатарського активіста Едема Бекірова стрімко погіршується, у нього прогресує цукровий діабет. За її словами, Бекіров скаржиться на постійний біль у серці через гіпертонію, що призводить до задишки. «Велика кількість інсуліну призвела до збільшення підшлункової залози. Це спричиняє нестерпний біль. Також він потерпає від сильного головного болю та набряклості тіла. А ліва нога взагалі атрофується через малорухливість», — зазначила Денісова.