Екс-кандидат у президенти і фігурант справи про «секс-скандал» Петров йде на вибори в Раду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Екс-кандидат у президенти і фігурант справи про «секс-скандал» Петров йде на вибори в Раду

Facebook / Владимир Петров

Фігурант справи про організацію секс-скандалу за участю заступника голови Департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка, колишній кандидат у президенти Володимир Петров створив політичну партію та йде з нею на вибори до парламенту. Про це він написав у Facebook.

«Вітаю всіх, хто живе в Печерському районі міста Києва! Йду по вашому мажоритарному округу в народні депутати. Вітаю всіх жителів київських округів з тим, що наші люди йдуть в усіх без винятку київських округах [...]. Вітаю Україну з тим, що у нас народилася Право-консервативна партія України «Північний Шлях». Партія йде на вибори та підтримує кандидатів по мажоритарних округах в різних містах», — йдеться у повідомленні.

Що за скандал?

Володимира Петрова та блогера Олександра Барабошка підозрюють в організації секс-скандалу за участю чоловіка першої заступниці голови Державного бюро розслідувань Ольги Варченко Олександра і студентки НТУУ «Київський політехнічний інститут» Наталії Бурейко. 7 листопада минулого року 19-річна студентка Київського політехнічного інституту Наталія Бурейко у Facebook звинуватила чиновника Нацполіції Олександра Варченка в домаганнях. Вона заявила, що познайомилася з Варченком у Тіндері, листувалася з ним, але відмовилася від інтимної зустрічі. Після чого він нібито почав погрожувати їй та її родині, навіть надіслав відрубані курячі лапки для залякування. Бурейко виклала в соцмережах скріни їхнього листування з сайту знайомств.

У цій справі було розпочато розслідування. Володимира Петрова затримали 29 листопада, але після відпустили під домашній арешт. Петров не визнав провину за жодним з пунктів звинувачення, але йому призначили домашній арешт. 21 березня Печерський районний суд Києва змінив йому запобіжний захід на нічний домашній арешт до 29 квітня, оскільки він був кандидатом у президенти.

На якій стадії справа зараз?

Як повідомив theБабелю адвокат Петрова Кім Веремійчук, на сьогодні щодо його підзахисного застосований «найлегший запобіжний захід». Петров звільнений під особисте зобовʼязання через «неспроможність версії звинувачення». Веремійчук зазначив, що 27 травня прокуратура повинна відкрити матеріали справи.

  • Петров у першому турі виборів президента посів 23 місце, набравши 0,08% (15 659 голосів). Під час передвиборчої гонки він, як і зараз, перебував під слідством за підозрою в організації секс-скандалу за участю чоловіка першого заступника голови Державного бюро розслідувань Ольги Варченко Олександра і студентки НТУУ «Київський політехнічний інститут» Наталії Бурейко.