Екс-радник Януковича Портнов подав вже четверту заяву проти Порошенка. Цього разу звинувачує в захопленні судової влади

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екс-радник Віктора Януковича Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань четверту заяву проти колишнього президента Петра Порошенка. Про це Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі.

Згідно з текстом заяви, Портнов звинувачує екс-президента в тому, що він призначив двох членів Вищої ради правосуддя всупереч тому, що відкритий конкурс на ці посади ще не був закінчений. Для цього, за словами Портнова, Порошенко вніс зміни в порядок проведення конкурсу, наділивши себе правом призначати членів ВРП у випадку, якщо конкурсна комісія не змогла обрати їх самостійно.

Екс-заступник глави Адміністрації президента підкреслив, що його команда в найближчі тижні зосередиться на посиленні інформаційного тиску на правоохоронні органи та на підготовці клопотань, скарг й інших документів, які стосуються чотирьох вже зареєстрованих кримінальних проваджень.

  • 24 травня Портнов подав до ДБР третю заяву про вчинення Порошенком злочину. Він звинуватив Порошенка у відмиванні коштів, легалізації незаконних доходів і несплаті податків.
  • Портнова поки не допитували в Держбюро. «Це вирішують слідчий і процесуальний керівник. Якщо вони будуть вважати, що його свідчення матимуть доказове значення, то Портнова допитає ДБР», — заявив голова ДБР Роман Труба.
  • Порошенко заявив, що кримінальні справи, які були відкриті за останні кілька днів, — це ознака початку виборчої кампанії.