Муженко передав справи новому главі Генштабу Хомчаку та підсумував свою службу в армії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Колишній начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко подав рапорт про передачу справ новому головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку, якого президент призначив на посаду 21 травня.

У Facebook він показав копію документа, написаного на ім’я міністра оборони Степана Полторака.

«Доповідаю, що справи і посаду начальника Генерального штабу — головнокомандувача Збройних сил України здав та прибув відповідно до наказу (про особовий склад) від 23 травня 2019 року №280 у ваше розпорядження», — зазначено в документі.

Муженко наголосив, що за 40 років військової служби жодного разу не пошкодував про свій вибір.

«З липня 2014 року я мав честь очолювати Генеральний штаб Збройних сил України, на який покладається відповідальність за планування та організацію збройної відсічі агресору. Військовослужбовці Збройних сил не вагаючись стали на захист свободи і незалежності України, гідно виконуючи свій конституційний обовʼязок», — пише він.

Екс-начальник Генштабу побажав новому Головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку «ще більше зміцнити набутий бойовий дух і покращити бойові спроможності армії».

«Найголовніше, що я усвідомив за час служби в армії — це честь армійського офіцера. Для мене вона означає бути вірним нації, любити військову справу, поважати підлеглих і бути прикладом для них. Служу і буду вірним тільки Батьківщині, її народу і своїм бойовим побратимам. Слава Україні!» — зазначив Муженко.

  • 23 травня новий начальник Генерального штабу Збройних сил Руслан Хомчак назвав основні завдання для армії та закликав припинити в діяльності посадових осіб Збройних сил України «принципи ручного управління, підміну виконання обов’язків підлеглих командирів, подвійних стандартів, підміну понять, окозамилювання, суцільну показуху та видавання бажаного за дійсне».