Напад на учнів католицької школи в Японії: вбито 12-річну дівчинку і чоловіка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Під час нападу на автобусній зупинці неподалік від Токіо були вбиті 12-річна школярка і 39-річний чоловік, ще 15 дівчат отримали поранення внаслідок удару ножем. Підозрюваний був затриманий на місці події. Він помер після того, як вдарив себе ножем у шию, повідомляє Reuters з посиланням на японську національну телекомпанію NHK.

Наголошується, що дівчата у віці від 6 до 12 років були ученицями приватної католицької школи в місті Кавасакі, на південь від Токіо, і сідали в шкільний автобус, коли підозрюваний напав на них.

Водій автобуса початкової школи сказав поліції, що бачив, як чоловік підійшов до автобусної зупинки і почав бити людей, тримаючи ніж обома руками.

Нападник — житель Кавасакі у віці близько 50 років. Його мотив поки невідомий.

Напад стався в останній день чотириденного державного візиту президента США Дональда Трампа в Японію.

«Від імені першої леді та від себе особисто я хочу відправити наші молитви і співчуття жертвам. Усі американці підтримують народ Японії і оплакують жертв і їхні сімʼї», — сказав Трамп.

Телевізійні кадри показали безліч поліцейських і машин швидкої допомоги на місці злочину. Свідок сказав NHK, що бачив людей, які лежали на землі та були залиті кровʼю.

«Я бачив хлопчика з подряпинами на обличчі, запʼясті та ногах, який ніс шкільну сумку. Він помітно тремтів — був наляканий і шокований», — цитує NHK свідка.

За даними NHK, школа для дівчат була розташована трохи більше, ніж за кілометр від місця нападу.

  • Інцидент стався в годину пік 28 травня в японському місті Кавасакі поблизу Токіо. Чоловік з ножем напав на групу школярів на автобусній зупинці. Під час нападу він кричав: «Я вбʼю вас».