Міністра інфраструктури Омеляна звинуватили в декларуванні недостовірної інформації

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Міністру інфраструктури Володимиру Омеляну оголосили обвинувальний акт у справі про декларування недостовірної інформації. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

«27 травня 2019 року у Солом’янському районному суді Києва за участі прокурорів САП відбулось чергове судове засідання у справі про обвинувачення міністра інфраструктури України Володимира Омеляна за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації). На засіданні прокурором САП оголошено обвинувальний акт», — йдеться в повідомленні.

Суд також визначив порядок та обсяг дослідження доказів. Наступне засідання заплановане на 23 серпня.

  • Володимир Омелян обвинувачується у тому, що у деклараціях за 2015 і 2016 роки він умисно вказав відомості, які відрізняються від достовірних на суму понад 3 млн грн та 8 млн грн відповідно.
  • Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною ст. 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила 65 кримінальних проваджень у звʼязку зі скасуванням статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.