Колишня дружина Безоса пообіцяла віддати половину своїх статків на благодійність. Йдеться про $37 мільярдів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Колишня дружина Безоса пообіцяла віддати половину своїх статків на благодійність. Йдеться про $37 мільярдів

DAEWOO KANG / Flickr

Маккензі Безос, колишня дружина засновника та CEO компанії Amazon і найбагатшої людини у світі за версією Forbes Джеффа Безоса, повідомила, що приєднується до благодійної кампанії Giving Pledge. І має намір віддати половину своїх статків на благодійність. Про це пише ВВС.

Статки Маккензі Безос оцінюють у $37 млрд.

«У мене є невідповідна кількість грошей, якими я можу поділитися. Мій підхід до благодійності й далі буде осмисленим», — сказала екс-дружина Безоса.

Благодійна кампанія Giving Pledge («Клятва дарування»), яка була розпочата у 2010 році мільярдерами Уорреном Баффетом і Біллом Гейтсом. До теперішнього часу клятву підписали 204 людини, пари та сімʼї з 23 країн, серед яких глава SpaceX і Tesla Ілон Маск і глава Facebook Марк Цукерберг.

А колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, засновник CNN Тед Тернер і керівник відділу розваг Баррі Діллер були серед перших підписантів у 2010 році.

  • Власник найбільшого в світі онлайн-рітейлера Amazon Джефф Безос та його дружина Маккензі Безос завершили розлучний процес. Екс-дружина найбагатшої людини у світі отримає близько $35 млрд.
  • Після розлучення Джеффа Безоса американський таблоїд National Enquirer опублікував серію матеріалів про його роман з американською телеведучою Лорен Санчес, а також їхні спільні фотографії та приватне листування. За даними NE, вони кілька разів таємно зустрічалися в пʼятизіркових готелях.
  • Сам Безос 7 лютого опублікував листування з представником видавництва American Media, який випускає таблоїд National Enquirer, і звинуватив його в шантажі. Видавець Девід Пекер дружить з президентом Дональдом Трампом. Безос, зі свого боку, є власником видання The Washington Post, опозиційно налаштованого до Трампа. Розслідувати, як таблоїд отримав його листування, Безос найняв Гевіна де Беккера — фахівця з безпеки публічних персон.
  • За інтимні фотографії та листування засновника Amazon Джеффа Безоса National Enquirer заплатив $200 тис. Компромат на найбагатшу людину світу журналістам передав Майкл Санчес — брат коханки Безоса, телеведучої Лорен Санчес.