Вночі: через торнадо у США постраждали 130 осіб, у Новій Зеландії протестують тисячі вчителів, а Huawei подала позов

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Торнадо накрили США, понад 130 людей постраждали

Центр прогнозування ураганів Національної метеорологічної служби США повідомив, що торнадо накрили кілька штатів, зокрема Індіану, Колорадо, Огайо, Айову, Небраску та Іллінойс. пише Associated Press, через стихію одна людина загинула, ще не менше ніж 130 постраждали. Без електрики залишилися близько 68 тисяч житлових будинків. Швидкість вітру досягала 264 км/год, багато будівель зруйновані, у найбільш постраждалих регіонах ввели надзвичайний стан.

У Новій Зеландії протестують тисячі вчителів

У Новій Зеландії триває найбільша акція протесту шкільних учителів у країні за останні десятиліття. Участь у марші беруть тисячі викладачів державних і змішаних шкіл усіх рівнів — від початкових до випускних класів. Вони вимагають поліпшення умов праці і підвищення заробітної плати, повідомляє New Zealand Herald.

В Окленді на акцію вийшли близько 10 тис. працівників навчальних закладів і тих, хто їх підтримує. Про участь у протесті та скасування занять у середу Міністерство освіти заздалегідь попередили представники понад 1 400 шкіл країни. Це майже 60% усіх державних і змішаних шкіл, що діють у Новій Зеландії.

Суд відмовив екс-раднику Трампа Стоуну змінити суддю в «російській справі»

Федеральний суд США вдруге відхилив прохання колишнього радника президента Дональда Трампа Роджера Стоуна замінити суддю в «російській справі», повідомляє CNN .

Прокурори вказали на звʼязок справи Стоуна з іншою — про злом пошти кандидата на посаду президента США в 2016 році Гілларі Клінтон. Стоун до цього не був причетний, його звинувачують у тиску на свідків, перешкоджанні правосуддю і брехні.

Кандидатів на ключові посади в ЄС визначать до червня — Туск

Неформальна вечеря лідерів країн ЄС, яка відбулася 28 травня у Брюсселі, не дала відповіді щодо визначення кандидатів на ключові посади в європейських інституціях. За словами президента Європейської ради Дональда Туска, під час зустрічі глави держав та урядів ЄС обговорювали процедуру вибору таких кандидатів, а не конкретні імена, «ясність» щодо яких може бути досягнута вже у червні, повідомляє Укрінформ .Він нагадав положення Угоди ЄС, за якими Європейська рада має запропонувати, а Європейський парламент має обрати такі ключові кандидатури.

Huawei подала позов до США у звʼязку з внесенням компанії у «чорний список»

Китайська компанія Huawei Technologies Co. просить провести спрощений судовий розгляд у своєму позові проти уряду США, пише Reuters .Вона також вимагає визнати неконституційним внесення її в «чорний список» і заборону на купівлю компонентів і технологій американських виробників.