Директор ДБР Труба звільняє керівників управлінь. Працівниця прес-служби заявляє про цензуру та несправедливість

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Директор ДБР Труба звільняє керівників управлінь. Працівниця прес-служби заявляє про цензуру та несправедливість

LIGA.net

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба звільнив чотирьох співробітників. Копії указів про звільнення опублікував журналіст Данило Мокрик у Facebook.

Йдеться про директора територіального управління ДБР у Полтаві Володимира Тимошка, керівника 2-го управління організації досудових розслідувань Олександра Тура, керівника фінансового управління Дениса Луцика та керівника управління забезпечення діяльності Василя Титарчука.

Журналіст звертає увагу на те, що ці четверо працівників ДБР обирала на посади Конкурсна комісія. За законом звільнити їх можна теж тільки за її поданням. Але в наказах про звільнення про комісію нічого не вказано.

Працівниця прес-служби ДБР Ірина Винокурова написала у Facebook, що це — «перша офіційна хвиля звільнень». Також вона пише, що звільнені виявилися «не людьми директора».

Що сталося?

27 травня Працівниця прес-служби ДБР Ірина Винокурова повідомила про те, що директор бюро Роман Труба звільнив керівника прес-служби Андрія Мальчика. За її словами, це сталося після публікації на сайті ДБР новини про отриману заяву екс-радника Віктора Януковича Андрія Портнова.

«На жаль, це вже не перший випадок цензури, повʼязаний саме з провадженнями, де згадуються гучні прізвища. Роман Труба мотивував рішення змінити Андрія Мальчика так: “Ти мав стати людиною директора... тобто... професіоналом! Тобі давався такий шанс! Такий шанс!”» — написала вона.

Також Винокурова написала, що Труба «дав розпорядження шукати на неї компромат».

Що з Портновим?

Екс-радник Віктора Януковича Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань чотири заяви проти колишнього президента Петра Порошенка. Він просить ДБР порушити справу проти пʼятого президента.

Портнов вважає, що Порошенко причетний до державної зради, спроби захоплення державної влади, перевищення влади та службових повноважень. Інша заява стосується відмивання коштів, легалізації незаконних доходів і несплати податків. Також Портнов звинувачує екс-президента в тому, що він призначив двох членів Вищої ради правосуддя всупереч тому, що відкритий конкурс на ці посади ще не був закінчений.