У Держбюро зʼясовують, чому АРМА досі не обрало управителя «Межигірʼя»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Держбюро зʼясовують, чому АРМА досі не обрало управителя «Межигірʼя»

Малолєтка Євген / УНІАН

Державне бюро розслідувань (ДБР) зʼясовує, чому Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) досі не може знайти управителя резиденцією «Межигірʼя», яке належало президенту-втікачу Януковичу. Як повідомляє прес-служба АРМА, відповідний лист від ДБР надійшов 16 травня.

У листі Держбюро вимагає від Агентства інформацію стосовно фактичного прийняття арештованих активів резиденції «Межигірʼя», їх оцінки, інвентаризації, визначення шляху управління, проведення конкурсу щодо визначення управителя активами та іншу інформацію.

«Обґрунтуванням цієї вимоги слугує факт досудового розслідування у кримінальному провадженні № 62019000000000548 від 25.04.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України («службова недбалість»)», — йдеться в повідомленні.

Зі свого боку Агентство наголошує на повному дотриманні законодавства під час конкурсного обрання управителя арештованих активів резиденції «Межигір’я».

В АРМА нагадують, що наразі триває п’ята спроба обрати нового управителя рухомим і нерухомим майном, а також корпоративними правами ТОВ «Танталіт».

  • Наприкінці квітня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) вимагало від Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) надати документи щодо конкурсу на управління резиденцією «Межигір’я».
  • Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продовжило конкурс на управління резиденцією «Межигір’я». Минулого разу Нацагентство давало додатковий час — від початку березня до 5 квітня. Учасниками тоді стали три компанії: ГО «НПУ «Межигірʼя», яке фактично керує резиденцією на сьогодні, ПП «Гаянський Геннадій Григорович» і ТОВ «Скомпані».
  • Майно резиденції «Межигірʼя» 13 липня 2015 року заарештував Печерський райсуд Києва. Київський апеляційний господарський суд 1 серпня 2017 року ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими «Межигірʼя» вивели в 2007 році з державної власності. 29 травня 2018 року Печерський райсуд передав резиденцію «Межигірʼя» в управління АРМА.