«Межигірʼя» віддали в управління компанії, власник якої був помічником нардепа Мураєва

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Межигірʼя» віддали в управління компанії, власник якої був помічником нардепа Мураєва

Малолєтка Євген / УНІАН

Тендерний комітет Агентства з розшуку та управління активами (АРМА) проголосував за обрання управителем резиденції «Межигір’я» компанію «Скомпані», яка брала участь у відповідному конкурсі. Нею керує колишній помічник народного депутата «Опозиційного блоку» Євгенія Мураєва. Про це пише Слідство.Інфо.

Голова комітету Андрій Потьомкін запропонував проголосувати під час обговорення програми громадської організації «Межигір’я». Усі члени тендерного комітету одноголосно підтримали «Скомпані».

Згідно з даними реєстрів, «Скомпані» створена у 2015 році. Статутний капітал компанії складає 1 млн грн. Керівник компанії — Олексій Вороненко. Він балотувався до Верховної Ради як самовисуванець у 2014 році, однак не пройшов. Згодом став помічником нардепа Євгена Мураєва.

За словами юридичного представника «Скомпані», те, що директор компанії був помічником народного депутата Мураєва, «не є проблемою».

Компанія запропонувала створення пляжів, дитячих майданчиків і фуд-кортів на території «Межигір’я». На питання журналістів, звідки вони візьмуть кошти на проведення оцінки та реалізацію бізнес-плану, представники «Скомпані» відповіли, що ведуть переговори з інвесторами. Приблизну суму або імена інвесторів називати відмовилися.