Нардеп просить суд заборонити Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Нардеп просить суд заборонити Рожковій виконувати повноваження першого заступника голови НБУ

National Bank Of Ukraine / Flickr

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від депутата з партії «Народний фронт» Юрія Савчука до голови Національного банку (НБУ) Якова Смолія, його першого заступника Катерини Рожкової та Ради НБУ. Про це повідомила прес-служба Окружного адмінсуду.

«Позивач просить суд визнати протиправними дії першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової щодо незаконного сприяння третім особам у сфері валютного регулювання і нагляду та зобов’язати її утриматись від таких дій», — йдеться в повідомленні.

Серед інших вимог позову — визнати протиправною бездіяльність голови Нацбанку Якова Смолія та Ради НБУ щодо не вчинення дій по звільненню Рожкової та зобов’язати їх це зробити.

Разом із позовом народний депутат подав заяву про його забезпечення, в якій просить суд до розвʼязання спору по суті заборонити Рожковій брати участь у роботі і засіданнях правління НБУ, виконувати повноваження першого заступника голови НБУ або вчиняти будь-яку діяльність на цій посаді.

Наразі вирішується питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову та початку провадження у справі.