Спецпрокурор Мюллер оголосив про відставку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Спецпрокурор Мюллер оголосив про відставку

Alex Wong / Getty Images

Спецпрокурор Сполучених Штатів Роберт Мюллер, який займався розслідуванням звинувачень проти Росії у втручанні в президентські вибори, заявив, що йде у відставку. Про це пише Associated Press.

Про своє рішення Мюллер повідомив під час першого публічного виступу за результатами розслідування.

Сьогодні, 29 травня, спецпрокурор США зробив першу публічну заяву про результати свого розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори 2016 року .

«Важливо, що письмові документи говорять самі за себе», — сказав Мюллер на початку свого виступу.

Після чого констатував факт російського втручання в президентські вибори у Штатах в 2016 році.

«Якби ми були впевнені, що президент очевидним чином не вчинив злочину, то ми б так і сказали», — додав спецпрокурор.

Роберт Мюллер не давав публічні коментарі з тих пір, як був призначений на цю посаду в травні 2017 року.

  • Міністерство юстиції США опублікувало доповідь спеціального прокурора Роберта Мюллера, який розслідував можливе втручання Росії у президентські вибори 2016 року. Розслідування тривало майже два роки. У доповіді 400 сторінок.
  • Книга з доповіддю спеціального прокурора Сполучених Штатів Роберта Мюллера про російське втручання у президентські вибори 2016 року стала бестселером в інтернет-магазині Amazon і посіла другу сходинку в рейтингу продажів.
  • Доповідь Мюллера складається з двох частин. Одна частина присвячена опису спроб російського втручання, друга стосується можливого порушення Трампом американського законодавства в контексті співпраці з Росією. У доповіді майже 400 сторінок, офіційно вона називається «Звіт про розслідування російського втручання в президентські вибори 2016 року».