Кононенко: Я готовий працювати далі як рядовий партієць «Європейської Солідарності» Порошенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко написав заяву на звільнення з керівних посад в партії «Блок Петра Порошенка», яку у травні перейменували на «Європейську Солідарність». Про це нардеп сказав журналістам у кулуарах парламенту 30 травня.

«Це означає, що я припиняю свої обов’язки керівника обласної партійної організації і припиняю свої обов’язки члена президії партії. І прошу з’їзд завтра прийняти відповідне рішення. Я написав, що я не претендую на місце в списку оновленої «Європейської Солідарності», хоча вважаю, що я досить багато зробив і для країни, і для партії. Вважаю, що потрібно дати дорогу молоді. Потрібно дати додаткові соціальні ліфти для того, щоб пройшло дійсно якісне оновлення партії та складу майбутньої фракції», — сказав він.

Кононенко додав, що ще не прийняв рішення про участь у позачергових виборах у Верховну Раду.

«Я ще рішення не прийняв, бо я останній час багато працював у Київській області, багато спілкувався з громадянами, було багато проектів, тому я буду радитися, зокрема буду радитися з активом, громадянами Київської області», — зауважив політик.

На уточнювальне запитання нардеп пояснив, що залишається рядовим членом партії.

«У моїй заяві жодного слова немає про те, що я вийшов з партії, бо я підтримую статут партії, я підтримую ті цілі, які ставить перед собою партія, і я готовий далі як рядовий партієць працювати на тій ділянці, на якій я працюю», — наголосив Кононенко.

  • Напередодні про своє рішення Ігор Кононенко написав у соціальній мережі .«Хочу дати можливість проявити себе молодим партійцям, тому залишаю партійні посади — це мій особистий внесок у створення «соціальних ліфтів» в Україні», — пояснив Ігор Кононенко.