Членом «Голосу» Вакарчука є засновник агентства Postmen, яке вело чорну кампанію проти Зеленського під час виборів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

До партії «Голос» Святослава Вакарчука входить Ярослав Ведмідь — засновник digital-агентства Postmen, яке під час виборів президента працювало на Петра Порошенка і займалося підтримкою екс-глави держави в соцмережах. Воно також вело чорний піар проти суперників екс-президента, особливо щодо Володимира Зеленського.

Те, що в рядах «Голосу» є Ведмідь, підтвердив сам Вакарчук. Про це він розповів в інтервʼю виданню «ЛІГА.net».

«Так, це правда. Для мене важливі принципи людини, наскільки вона розуміє нашу місію. Ярослав Ведмідь — топ-digital strategist у цій країні. Ми працюємо тільки з кращими людьми [...]. Я не готовий працювати з людьми без стрижня. Більше того, мені не потрібно, щоб у нашій команді були люди, які мене люблять. Я не для цього йду в політику [...]. Головна мета — провести в парламент багато хороших людей. Готовий для цього робити непопулярні речі», — сказав він.

На питання, хто привів Ведмідя в команду, Вакарчук заявив, що не памʼятає, і це не так важливо.

«У нас колегіально приймаються рішення. Якщо хтось приводить людину, то ми всі разом розглядаємо, а потім приймаємо рішення і даємо випробувальний термін. Ярослава привів один із членів нашої команди. Я особисто його до цього не знав, але зустрівся з ним і його командою», — пояснив він, додавши, що в «Голосу» не буде звʼязків ні з якими партіями і старими політиками.

«Ви зустрінете в нашій команді багато людей, які дотримувалися різних політичних поглядів. Але я розумію, до чого ви ведете. Тому заявляю, що ніяких звʼязків ні з однією політичною силою, ні з чинним, ні з попереднім президентом, або іншими президентами чи премʼєр-міністром, у партії «Голос» немає і не буде [...]. І ми не збираємося нікого «мочити» в соцмережах — це не наш метод», — зазначив Вакарчук.

  • Під час другого туру виборів президента журналіст theБабеля зʼясував, що агенство Postmen вело офіційний акаунт Петра Порошенка, два пропрезидентських пабліки та пʼять сторінок з чорним піаром проти його головних суперників на виборах: Юлії Тимошенко, Анатолія Гриценка та Володимира Зеленського. Після перемоги Зеленського в першому турі «чорні» пабліки працювали тільки проти нього. В аматорських та професійно знятих відео кандидата називали наркоманом і зрадником України. Повний матеріал можна прочитати тут.
  • Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук дав інтервʼю виданню «ЛІГА.net». Він розповів про свій бізнес, плани та економічну програму. theБабель виділив шість головних тез зі слів музиканта.