Вночі: юнацька збірна України вийшла в плей-оф чемпіонату світу, в аеропорту Одеси знайшли «прослушку», а Трамп вводить мито на товари з Мексики

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Збірна України вийшла в плей-оф юнацького чемпіонату світу з футболу

Молодіжна збірна України зіграла внічию з командою Нігерії на юнацькому Чемпіонаті світу з футболу U-20 у Польщі, повідомляє Національний олімпійський комітет. Матч закінчився з рахунком 1:1. «Синьо-жовті» стали першими в групі D та вийшли в плей-оф турніру.

Українці зіграють у 1/8 фіналу 3 червня, суперника збірної визначить жеребкування.

Трамп вводить мито на товари з Мексики через мігрантів

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що з 10 червня США введуть 5% мита «на всі товари, що ввозяться з Мексики», якщо країна не врегулює ситуацію з нелегальними мігрантами на кордоні.

«З 10 червня Сполучені Штати запровадять тариф у 5% на всі товари, що надходять до нас із Мексики — допоки нелегальні мігранти прибувають в нашу країну через Мексику», — зазначив глава Білого дому.

Надалі, якщо Мексика продовжуватиме не виконувати вимоги Трампа, тарифи підвищать до 10% з липня та до 15% із серпня. У вересні тариф може збільшитися до 20%, а в жовтні досягти постійного рівня 25%, зазначає CNN .

В аеропорту Одеси знайшли «прослушку»

Прокуратура разом із СБУ виявили канал витоку приватної та службової інформації в Одеському аеропорту. Працівники фірми, які мали забезпечувати програмування та обслуговування техніки, насправді могли «записувати» все внутрішнє життя стратегічного об’єкта інфраструктури.

«За даними слідства, фірма організувала тривале спостереження та запис із більш ніж 50 пристроїв інформації щодо службових, господарських питань діяльності об’єкта, будівництва нової злітної смуги», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, у них був незаконний доступ до камер спостереження у робочих кабінетах прикордонників, митній зоні, функціонування каси, бухгалтерії, приміщень для особистого обшуку, кабінетів працівників міжнародного аеропорту. Також представники фірми мали протиправний доступ до камер залу офіційних делегацій, де перебували офіційні представники України та іноземних держав.

Берлін вимагає від Росії звільнити українських моряків

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас вимагає, щоб Москва негайно звільнила 24 увʼязнених в Росії українських моряків, пише DW. Під час візиту до Києва 30 травня міністр наголосив, що утримання моряків після того, як Міжнародний трибунал із морського права наказав Росії звільнити їх, є незаконним.