Секретар РНБО Данилюк: Рада нацбезпеки за участі Зеленського проходитиме в новому форматі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Засідання Ради національної безпеки та оборони змінюють формат і стануть більш відкритими. Про це в ефірі політичного ток-шоу «Право на владу» на «1+1» повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк.

«Ми запроваджуємо новий формат. Це не буде формат засідання. Ми хочемо, щоб зараз був більш відкритий діалог з Кабінетом міністрів. І ми почули позицію премʼєр-міністра, який хоче зараз конструктивної співпраці. Тому завтра ми запроваджуємо новий формат роботи, який також передбачений законом, — це нарада членів РНБО під головуванням президента. Чому? Щоб ми не навʼязували якісь рішення. Нам потрібно все серйозно обговорити, без політики, без криків, зрозуміти, які є проблеми, і разом шукати відповіді», — повідомив він.

Він додав, що хоче посилити аналітичну функцію РНБО.

«І ми зараз будемо шукати аналітиків, які зможуть знати рішення тих викликів, які стоять перед державою», — сказав він.

Крім того, Олександр Данилюк зазначив, що засідання РНБО 31 травня буде цілком присвячено проблемам енергетики.

«Ми будемо дивитися і розглядати проблемні питання, які стоять не тільки в сфері електроенергетики, а також вугільній, сфері ядерної енергетики, у газовій сфері. Проблем накопичилось багато», — зазначив секретар РНБО.

  • 28 травня Володимир Зеленський призначив свого радника та екс-міністра фінансів Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки та оборони України.