Аваков: Я не балотуватимусь у народні депутати

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не буде брати участі в позачергових виборах до парламенту. Про це очільник МВС заявив на своїй сторінці у Facebook.

«Для того, щоб гарантувати рівновіддаленість та неупередженість системи МВС на парламентських виборах, я прийняв рішення не брати політичної участі в цій виборчій кампанії та не балотуватися в народні депутати України. Я, як міністр, чесно виконаю свої обов’язки з координації діяльності Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Прикордонної та Міграційної служб», — повідомив він.

Аваков наголосив, що міністерство забезпечить законні, чесні та прозорі вибори, легітимність їхніх результатів і безпеку учасників та виборців.

«Позачергові вибори з одного боку — форс-мажор з точки зору організації процесу, з іншого — одна зі складових здорового демократичного суспільства. Позиція МВС на будь-яких виборах незмінна: політична нейтральність та рівновіддаленість і неухильне забезпечення прав учасників», — зазначив він.

Усі органи виконавчої влади, що координуються міністром внутрішніх справ, розпочали виконувати завдання для забезпечення виборчого процесу.

  • Журналіст Дмитро Гордон очолив передвиборний штаб партії «Сила і Честь» екс-глави Служби безпеки та колишнього начальника Головного управління військової розвідки Міноборони Ігоря Смешка.