Ляшко і Парубій заявили, що стенограму зустрічі Зеленського з головами фракцій цензурували перед публікацією

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко та спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляють, що Адміністрація президента відредагувала стенограму зустрічі президента Володимира Зеленського з головами фракцій перед публікацією.

Про це вони сказали на засіданні парламенту, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я стверджую, що ця стенограма оприлюднена в цензурованому вигляді», — сказав Ляшко.

За його словами, в опублікованій версії стенограми зникли його слова про те, що в разі, якщо президент не буде виконувати Конституцію і закони України, то його «доганятимуть усе життя, як Піночета».

Тому Ляшко вимагає від Зеленського оприлюднити повне відео зустрічі.

Спікер парламенту Андрій Парубій підтвердив слова Ляшка та заявив, що в опублікованій стенограмі відсутні деякі речення.

  • Адміністрація президента опублікувала стенограму консультаційної зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій, на якій обговорювали питання розпуску парламенту.
  • Раніше спікер Ради Андрій Парубій вимагав оприлюднити стенограму та відеозапис консультацій, оскільки йшлося не про «приватні моменти», і суспільство має знати, про що говорили політики.
  • Голова «Радикальної партії» Олег Ляшко посварився із працівниками держохорони в Адміністрації президента перед початком консультаційної зустрічі, що відбулася 21 травня. Нардеп почав вести стрім із телефона й заявив, що буде знімати всю консультацію, але йому цього не дали зробити.