HBO випустив саундтрек до міні-серіалу «Чорнобиль». До нього увійшли 13 композицій

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американський телеканал HBO випустив офіційний саундтрек до міні-серіалу «Чорнобиль» про аварію на ЧАЕС. У списку — 13 композицій, які написала ісландська віолончелістка Хільдур Гуднадоттір (Hildur Guðnadóttir).

Плейлист доступний на Apple Music, також його можна послухати в YouTube.

Хільдур Гуднадоттір писала також музику до таких фільмів, як «Вбивця 2. Проти всіх», «Клятва», «Марія Магдалина» та інші. Зараз вона працює над новим фільмом «Джокер» з Хоакіном Феніксом і Робертом де Ніро.

  • В американсько-британському серіалі «Чорнобиль» виробництва каналу HBO йдеться про події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Ролі виконали Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс, Джессі Баклі. Режисер — швед Йоган Ренк. Знімали фільм на Ігналінській АЕС у Литві, зйомки відбувалися також і в Україні. Премʼєра серіалу відбулася на HBO 6 травня 2019 року. Він складається з пʼяти епізодів.
  • Міні-серіал «Чорнобиль» виробництва американського телеканала HBO очолив рейтинг серіалів усіх часів, які здобули найвищу оцінку глядачів за даними International Movie Data Base, — 9,7.