Bloomberg: Главу охорони Цукерберга відправили у відпустку після расистських висловлювань про Прісціллу Чан

Дата:
Bloomberg: Главу охорони Цукерберга відправили у відпустку після расистських висловлювань про Прісціллу Чан

Artur Widak / NurPhoto via Getty Images

Керівник служби охорони глави Facebook Марка Цукерберга — Ліам Бут — пішов в адміністративну відпустку на тлі звинувачень у расистських і гомофобних висловлюваннях. Про це повідомив прес-секретар сімейного офісу Цукерберга, пише Bloomberg.

«Сімейний офіс дуже серйозно ставиться до скарг на порушення на робочому місці», — сказав Bloomberg News представник офісу.

Що сталося?

Видання Business Insider повідомило, що два колишні співробітники сімейного офісу Цукерберга найняли юридичну фірму The Bloom Firm, щоб представляти свої інтереси в суді. Вони подали скарги на Ліама Бута, заявивши, що стали свідками того, як Бут допускав расистські зауваження щодо Прісцілли Чан [дружина Цукерберга — етнічна китаянка] та її здібностей керувати автомобілем. Вони повідомили, що Бут принизливо коментував сексуальну орієнтацію іншого співробітника, а транссексуалів називав «це».

Крім Бута, одного з ключових помічників Цукерберга Брайана Мостеллера звинуватили в бездіяльності — нібито він знав про те, що відбувається, але заходів не вжив. Після чого екс-працівники змушені були звільнитися і найняти юристів. Зараз чоловіки вимагають компенсації за втрату заробітної плати, а також за додатковий збиток, повʼязаний з емоційним стресом.

У відповідь на претензії працівників сімейний офіс теж найняв юристів — Munger, Tolles & Olson, щоб розслідувати інцидент. Ліам Бут поки відмовляється спілкуватися з журналістами.

  • Facebook витратив $20 млн на безпеку для Цукерберга та його сімʼї в резиденціях і під час подорожей в 2018 році.
  • На річних зборах акціонери Facebook не змогли усунути засновника соцмережі Марка Цукерберга з посади голови ради директорів.