Вночі: КПВВ на Донбасі перейшли на літній графік, Китай підвищив мита на товари із США, а в Конгресі представили закон про підтримку України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

КПВВ на лінії зіткнення перейшли на літній графік роботи

Всі контрольні пункти вʼїзду-виїзду на лінії зіткнення в районі операції Обʼєднаних сил перейшли на літній графік роботи. Тепер вони будуть щоденно працювати з 06:00 до 20:00, повідомляє Держприкордонслужба.

На літній режим роботи будуть переведені: КПВВ «Золоте» — дорожній коридор «Стаханов — Золоте — Гірське — Лисичанськ»; КПВВ «Майорське» — дорожній коридор «Горлівка — Бахмут»; КПВВ «Маріїнка» — дорожній коридор «Донецьк — Курахове»; КПВВ «Новотроїцьке» — дорожній коридор «Донецьк — Маріуполь (через Волноваху)»; КПВВ «Гнутово» (с. Пищевик) — дорожній коридор «Новоазовськ — Покровськ — Талаківка — Маріуполь»; КПВВ «Станиця Луганська» — дорожній коридор «Станиця Луганська — Щастя — Новоайдар».

Китай підвищив мита на понад 2500 видів американських товарів

З 1 червня Китай підвищує мита на понад 2500 видів американських товарів на загальну суму близько $60 млрд. Як повідомляє Bloomberg, це відповідь на мита, які стосовно китайських товарів у травні увів Вашингтон.

Зокрема, митом у 25% обкладатимуться механічні вироби, природний газ і косметика. Митом у 20% обкладатимуться дерево й обробні інструменти, а у 10% — скло, лазери і клапани.

У Конгресі США представлено законопроект про підтримку цілісності України

У Палаті представників Конгресу США оприлюднили законопроект про підтримку територіальної цілісності України та посилення оборонної допомоги. Як повідомляє прес-служба посольства України в США, проект закону надає нашій державі статус головного військово-політичного союзника Сполучених Штатів.

Закон спрямований на посилення обороноздатності України, у тому числі шляхом передачі летального озброєння, а також зміцнення засобів захисту від російських кібератак.

Статус головного союзника США поза НАТО діятиме з моменту прийняття закону і до вступу України до Північноатлантичного альянсу.

У Києві поліція знешкодила групу, яка підробляла препарати для онкохворих

Поліція Києва та області знешкодила групу зловмисників, які підробляли медичні препарати для онкохворих. Правоохоронці вилучили фальсифікат на мільйони гривень.

Злочинна група, яка складалася з громадян України та іноземців, реалізувала препарати не тільки на території країни, але і за кордоном.

«За результатами проведених заходів було затримано кілька осіб в порядку ст. 208 КПК України після документування факту незаконної реалізації 6 флаконів фальсифікованого лікарського засобу Keytruda на загальну суму близько $7 тисяч», — зазначили у поліції.