«Дзеркало тижня»: Кандидатів у депутати від «Слуги народу» СБУ перевіряла на звʼязки з «Приватом»

Дата:
«Дзеркало тижня»: Кандидатів у депутати від «Слуги народу» СБУ перевіряла на звʼязки з «Приватом»

Jaap Arriens / NurPhoto / Getty Images

Кандидатів у депутати від партії «Слуга народу», яку очолив екс-радник Зеленського Дмитро Разумков, перевіряли щодо звʼязків зі структурами, афілійованими з групою «Приват». Про це пише головний редактор ZN.UA Юлія Мостова в матеріалі «Квартал «чорних лебедів».

За її словами, перевірку чорнових списків кандидатів проводили співробітники СБУ. «В результаті всі, у кого було знайдено звʼязок, з переліку потенційних кандидатів Зеленським були викреслені як «зашкварні»... До зʼїзду ще є час», — повідомила Мостова.

Вона також додала, що перевірки списків силовиками викликали скандал.

  • Партія «Слуга народу» 8 червня проведе зʼїзд, на якому планують представити кандидатів від 199 мажоритарних округів, а також програму та ідеологію політсили. Керівник виборчого штабу партії Олександр Корнієнко розповів, як обиратимуть кандидатів.
  • Партія «Слуга народу», яку очолив радник президента Володимира Зеленського з політичних питань Дмитро Разумков, представила новий логотип з велосипедом і булавою.
  • Українська букмекерська контора Parimatch оголосила про початок прийому ставок на підсумки виборів до Ради 21 липня. За прогнозами букмекерів, лідером перегонів є партія «Слуга народу» Володимира Зеленського.