Кримський «суд» оштрафував активістку Зудієву за символіку «Хізб ут-Тахрір»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Кримський «суд» оштрафував активістку Зудієву за символіку «Хізб ут-Тахрір»

Facebook / Crimean Human Rights Group

Підконтрольний російській владі Сімферопольський суд оштрафував на 2 тисячі рублів кримськотатарську активістку і правозахисницю Лутфіє Зудієву за публікацію у соцмережі символіки організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана терористичною в Росії.

Про це повідомляють «Крим.Реалії».

«Дванадцята година, скоро вже 1 червня, літо настане, а ми тільки-но вийшли з будівлі суду. 9 годин тривало засідання, з яких 5 годин суддя перебувала у нарадчій кімнаті. Підсумок — 2000 рублів штрафу. Гора народила мишу», — сказала Зудієва, вийшовши з будівлі суду.

За її словами, справу проти неї відкрили навмисне, щоб скомпрометувати її в очах громадськості та завдати шкоди репутації.

  • Вчора, 31 травня, російський суд оштрафував ще одну активістку Муміне Салієву. Також за публікацію «забороненої символіки».
  • 30 травня у Джанкої, в окупованому Криму, російські силовики затримали двох кримськотатарських активісток: координатора проекту «Кримське дитинство», створеного в 2017 році для підтримки і розвитку дітей політвʼязнів, Муміне Салієву, а також Лутфіє Зудієву — правозахисницю і громадську журналістку.
  • Національна поліція Криму і Севастополя почала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу) після затримання російськими силовиками на півострові двох кримськотатарських активісток.