Вночі: «Ліверпуль» виграв Лігу чемпіонів, у Гімалаях пропали туристи, а на Kozak FEST обвалився дах сцени

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Ліга чемпіонів: «Ліверпуль» здобув перемогу над «Тоттенгем»

Переможцем футбольної Ліги чемпіонів сезону-2019 став англійський «Ліверпуль». Про це повідомляє Укрінформ.

Так, фінальний матч проходив у Мадриді на стадіоні «Метрополітано». Розпочався він блискавично, адже на 2-й хвилині Мохамед Салах реалізував пенальті. Гол Салаха — другий найшвидший гол у фіналі Ліги чемпіонів.

Перший тайм завершився з рахунком 1:0 на користь «Ліверпуля». Після перерви команда Юргена Клоппа грала прагматично і з особливим зусиллям у захисті. Закрив матч гол від Дівок Орігі на 87-й хвилині.

На фестивалі Kozak FEST у Дніпропетровській області обвалився дах сцени

Під час фестивалю Kozak FEST у Дніпропетровській області через сильний ураган обвалився дах сцени. Про це повідомив музикант Дмитро Шуров на своїй сторінці в Instagram.

«На жаль, через страшний буревій на фестивалі обвалився дах сцени. Можуть бути постраждалі. Більше інформації на цей момент не маю, крім того, що багато тисяч людей намагаються покинути фестиваль під стіною дощу і твориться хаос, падають дерева. Частина групи знаходиться у готелі за 40 км (світла скрізь немає), частина — на майданчику, де залишились наш автобус та інструменти. Група в безпеці. Бажаю всім людям вийти з цієї халепи живими та здоровими, бережіть себе та близьких», — зазначив він.

Пізніше в мережі зʼявилося й відео самого інциденту.

Ізраїль заявив про запуск ракет із Сирії в бік Голанських висот

У суботу, 1 травня, з території Сирії були випущені дві ракети в напрямку окупованих Ізраїлем Голанських висот. В результаті інциденту ніхто не постраждав. Про це йдеться в повідомленні військових, передає Reuters.

Так, подробиці інциденту наразі встановлюються, і поки неясно, хто саме запустив ракети і де вони впали.

На думку військових, Іран і його ліванський союзник, які є прихильниками президента Башара Асада в сирійській війні, намагаються перетворити Сирію на новий фронт проти ізраїльтян.

Поліція Угорщини заарештувала українця — капітана теплохода. Він збив катер на Дунаї

Поліція Угорщини заарештувала українця — капітана круїзного теплохода, який раніше зіткнувся з катером на річці Дунай у Будапешті. Це призвело до смерті принаймні семи людей, повідомляє BBC.

Так, 64-річного громадянина України Юрія С. з Одеси, який є капітаном річкового теплохода Viking Sygin, затримали як підозрюваного.

Поліція відкрила розслідування через недбальство під час руху на воді, що призвело до масових смертей.

Адвокат українця стверджує, що поліція поспішила з арештом, оскільки ще не готова експертиза фахівців. Сам затриманий заявив, що не порушував ніяких правил судноплавства.

У Гімалаях зникли альпіністи. Вони намагалися зійти на нескорену вершину

Група з 8 альпіністів пропала під час сходження на другу за висотою вершину в Індії. Про це повідомляє BBC.

Так, команда з британців, австралійців, американців та індіанців почала сходження на 7,816-метровий пік Нанда-Деві в Гімалаях ще 13 травня.

Планувалося, що група повинна зійти на східну частину гори, яку ще нікому не вдавалося підкорити. Проте в базовий табір вони так і не повернулися.

За словами магістрата району Піторагарх Кумара Джоганде, сильні дощі та снігопад впливають на ефективність пошуків.

«Ми активізували ресурси для пошуку альпіністів після того, як вони не змогли повернутися в базовий табір, але погана погода перешкоджає операції», — зазначив він.

Очолити пошукову групу вирішив британський гід Мартін Моран. Його команда провела багато експедицій в індійських Гімалаях.