«Трамп — це глобальна загроза». Мер Лондона заявляє, що президент США говорить «мовою фашистів»

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Мер Лондона Садік Хан порівняв мову, яку використовував президент США Дональд Трамп для згуртування своїх прихильників напередодні свого візиту до Великої Британії, з мовою «фашистів ХХ століття».

Про це повідомляє The Guardian.

«Президент Дональд Трамп є лише одним з найбільш кричущих прикладів зростаючої глобальної загрози. Крайні праві люди набувають популярності у всьому світі, загрожуючи нашим тяжко завойованим правам і свободам та цінностям, які визначають наші ліберальні і демократичні суспільства протягом понад 70 років», — написав Хан у колонці британського видання.

Він додав, що такі політики, як Віктор Орбан в Угорщині, Маттео Сальвіні в Італії, Марін Ле Пен у Франції і Найджел Фарадж у Британії, використовують ті ж суперечливі висловлювання, якими користувалися фашисти ХХ століття, щоб заручитися підтримкою людей.

Хан, який пережив сварку з Трампом після того, як став мером у 2016 році, закидає американському лідерові спроби втручання в британську політику.

«Ця людина … тепер намагається безсоромно втрутитися в боротьбу за лідерство в Консервативній партії, підтримавши Бориса Джонсона, тому що він вірить, що це дасть йому змогу отримати союзника на Даунінґ-стрит, 10 у його порядку денному, що сіє розбрат», — обурився мер Лондона.