У Boeing попередили про можливий дефект на 312 літаках

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Boeing попередили про можливий дефект на 312 літаках

Liam Allport / Flickr

Компанія Boeing повідомила, що на 312 літаках їхнього виробництва в передкрилку може бути встановлена деталь з дефектом.

Про це повідомляє Федеральне авіаційне управління США.

Йдеться про 179 літаків Boeing 737 MAX і 133 літаків Boeing 737 NG.

Через порушення в процесі виробництва, які допустив підрядник Boeing, деталь може передчасно зламатися або тріснути. Але у Федеральному авіаційному управлінні стверджують, що це не повинно призвести до падіння літака.

Boeing вживе заходів із заміни бракованої деталі.

  • Компанія Boeing ще за рік до авіакатастрофи в Індонезії знала про несправність датчиків кута атаки в літаках 737 MAX і приховувала від перевізників інформацію про те, що на моделях MAX була відключена стандартна функція безпеки Disagree Alert.
  • 29 жовтня літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Lion Air впав у море. На борту перебували 189 осіб, зокрема троє дітей. Крім того, цим рейсом летіли 20 чиновників Міністерства фінансів Індонезії. Після трагедії Федеральне авіаційне управління США попередило про неполадки у обладнанні FMA. Як уточнив сам виробник, через хибні показники системи контролю польоту літаки можуть піти у круте піке.
  • 10 березня в Ефіопії після шести хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддис-Абеби в Кенію. На його борту перебували 157 осіб — громадяни 33 країн, в тому числі 19 співробітників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули.