«Потрібно створити казку». Вакарчук назвав чинники, які допоможуть закінчити війну на Донбасі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук назвав два основні фактори для реалізації, які, на його думку, допоможуть закінчити війну на Донбасі. Про це він розповів в ефірі «ТРК Україна».

«Фактор № 1 — нам треба на тих територіях, які ми контролюємо зараз, створити казку. Нам потрібно створити вітрину справжнього вільного життя, де людина відчуває себе людиною гідною, захищеною, має добробут і безпеку. І коли ми покажемо свій приклад всередині країни [...], люди на непідконтрольних територіях так чи інакше самі захочуть з нами обʼєднатися», — сказав Вакарчук.

Він сказав, що за таких умов вирішувати ситуацію на Донбасі буде набагато легше. При цьому він зазначив, що це буде далеко не швидкий процес.

«І друге — нам треба не забувати, що люди, які живуть по той бік лінії розмежування, — це теж наші люди. Нам потрібно простягнути їм руку допомоги, не треба їх сприймати як людей другого сорту. Потрібно показати кожному з них, незалежно від їхніх політичних поглядів, що ми чекаємо їх, думаємо про них і що ми одного дня будемо разом», — сказав Вакарчук.