В окупованому Криму засудили бійця кримськотатарського батальйону Едема Кадирова. Він отримав чотири роки увʼязнення

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Кіровський районний суд в окупованому Криму виніс вирок у справі Едема Кадирова. Чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі та одного року обмеження волі.

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк із посиланням на прес-службу ФСБ Росії.

«Встановлено, що житель півострова в 2016 році вступив до лав очолюваного Ленуром Іслямовим «кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана», що діє в прикордонних районах Херсонської області України, і пройшов там спеціальну підготовку, зокрема щодо поводження з вогнепальною зброєю», — йдеться в повідомленні ФСБ.

Едем Кадиров пішов на угоду зі слідством і зізнався в тому, що працював особистим охоронцем командувача батальйона Ленура Іслямова.

  • 23 січня російський суд Сімферополя заарештував бійця кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана Едема Кадирова.
  • Тим часом сам Іслямов заявив, що не знає, хто такий Кадиров. «Я не знаю, хто це такий, і ніколи не бачив. Якщо навіть там людей якихось, яких вони показують, затримують — для мене вони просто кримські татари. У нас в Криму немає членів батальйону, усі вони дислокуються на адмінкордоні і всі тут, в розташуванні частини. Мені ця людина невідома», — зазначив Іслямов.