«Якщо зараз видаляти кулю — це додаткове травмування мозку». Лікарі розповіли про стан хлопчика, якого поранили поліцейські

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Сьогодні, 3 червня, на брифінгу головний лікар Київського міського центру дитячої нейрохірургії Олександр Гончарук заявив, що стан пʼятирічного хлопчика, якого у Переяславі-Хмельницькому поранили поліцейські, є вкрай тяжким, медики поки не дають жодних прогнозів.

«Дитина перебуває у вкрай важкому стані, на апараті штучної вентиляції легень. За допомогою медикаментів підтримуються функції серцево-судинної системи. Проведена томографія. Звичайно, травма вкрай важка, з пошкодженням головного мозку — лівої півкулі», — розповів Олександр Гончарук.

Гончарук сказав, що наразі видалено гематому та частину черепа. Куля досі у мозку, адже вилучати її при такому стані немає сенсу.

«Куля перебуває в мозку, діставати її при такому стані сенсу немає, тому що вона не є фактором, який вирішує питання. Проблема в травмі, яку вона вже завдала. А якщо зараз почати видаляти кулю, це спричинить додаткове травмування мозку», — зауважив головний лікар.

Він додав, що нині головне — врятувати життя дитини.

«Тяжкість травми така, що робити прогнози нерозумно. Ми максимально використовуємо усе, щоб врятувати життя дитини. Ми зробили максимальний обсяг оперативного втручання, зараз завдання — стабілізувати стан», — говорить лікар.

У столичному центрі дитячої нейрохірургії активно консультуються з лікарями військових шпиталів, у яких більше досвіду з травмами такого типу.