Порошенко записав звернення до Зеленського перед його візитом до Брюсселя і розповів про «чотири союзи з ЄС»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній президент Петро Порошенко записав звернення до президента Володимира Зеленського з порадами перед візитом до Брюсселя. Це звернення Порошенко виклав на власній сторінці у Facebook.

Екс-президент закликав Зеленського не повторювати практику Віктора Януковича, який вів «багато розмов про євроінтеграцію, а ми не лише тупцювалися на місці, а й поверталися назад до Російської імперії».

Також Порошенко попросив Зеленського «реалізувати ті напрямки і напрацювання», які були досягнуті Порошенком раніше. «Йдеться про 4 союзи України і ЄС», — заявив екс-президент і пояснив, що має на увазі співпрацю у сферах енергетики, цифрових технологій, торгівлі та співпраці з НАТО.

Порошенко підкреслив важливість внесення до грудневого самміту НАТО надання Україні плану дій щодо членства в Альянсі. «День завтра важливий, і я бажаю успіху і Україні, і президенту», — підсумував Порошенко.

  • Наприкінці травня стало відомо, що робочий візит Зеленського до інституцій Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі відбудеться 4—5 червня.
  • У Зеленського заплановані зустрічі з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, а також іншими високопосадовцями європейських та євроатлантичних структур.