Суд узяв під варту другого поліцейського, підозрюваного у вбивстві хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

Автори:
Катерина Коваленко, Тереза Лащук
Дата:
Суд узяв під варту другого поліцейського, підозрюваного у вбивстві хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

Володимир Петровець

Синиця Олександр / УНІАН

Голосіївський районний суд міста Києва арештував другого підозрюваного у вбивстві 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому — Володимира Петровця.

Про це повідомляє кореспондентка theБабеля.

Суд постановив тримати Петровця під вартою 60 діб без права внесення застави.

Прокурор просив для Петровця 60 діб арешту, оскільки є ризик, що підозрюваний переховуватиметься від слідства. За словами прокурора, раніше Петровець відмовився від тесту на алкоголь.

Адвокат заперечує проти тримання під вартою, адже немає жодного доказу, що Петровець здійснив «хоч один постріл».

Раніше суд арештував на 60 діб іншого підозрюваного поліцейського — Івана Приходька.

Хто такі Іван Приходько та Володимир Петровець?

Поліцейському Івану Приходьку 31 рік. Служив в армії, потім працював слюсарем, пізніше — в ДАІ та водієм у секторі матеріального забезпечення Голосіївського райуправління МВС.

У 2015 році став командиром відділення взводу в 5-й роті київської поліції. У 2016 році звільнений з поліції за невідповідність, а вже наступного дня поновлений рішенням Окружного адмінсуду Києва. З 2018 року працює патрульним в Київській області.

Володимиру Петровцю 42 роки. За освітою — водій-пасічник. Працював інспектором ДАІ, потім у 2005—2006 — у спецпідрозділі «Кобра», який пізніше розформували. Після цього Петровець повернувся в дорожній патруль.

У 2015 році Петровця звільнили, а потім призначили командиром відділення роти особливого призначення № 1 в Києві. У 2017 році він знову повернувся на дороги Київщини поліцейським взводу № 5. З березня 2018 року працює в секторі превенції водної поліції Переяслава-Хмельницького.

Що сталося?

31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлялов.

Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.

3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов’язків. Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас.