Вбивство дитини в Переяславі-Хмельницькому: слідство не встановило нетверезий стан поліцейських і вид зброї

Автори:
Костя Андрейковець, Тереза Лащук
Дата:
Вбивство дитини в Переяславі-Хмельницькому: слідство не встановило нетверезий стан поліцейських і вид зброї

«Бабель»

У слідства відсутня низка доказів проти патрульних поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька, яких звинувачують у вбивстві 5-річного Кирила Тлялова.

Про це після судового засідання, де обрали запобіжний захід обвинуваченим, розповів прокурор відділу прокуратури Київської області Владислав Волян, передає кореспондент theБабеля.

За його словами, у слідства немає доказів того, що поліцейські були пʼяні під час стрільби, оскільки не була вчасно проведена відповідна експертиза.

«Свідки вказують на те, що вони були в стані алкогольного спʼяніння, але доказів цьому поки немає. Вони [поліцейські] відмовилися від проведення експертизи, експертиза [проведена] не була», — сказав Волян.

Також він заявив, що невідомо, хто саме зробив фатальний постріл, також не встановлена і сама зброя.

«Турбує захист те, що постріл, який заподіяв смерть дитинці, один, а підозрюваних двоє. Але все ж, коли люди домовилися, зібралися удвох стріляти, то, незважаючи на те, хто конкретно поцілив, це вже злочин. Ми будемо намагатися встановити, хто конкретно влучів, від чийого пострілу померла дитина», — додав Волян.

  • 31 травня у Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлялов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов’язків. Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас.
  • 4 червня Голосіївський районний суд міста Києва заарештував Приходька і Петровця на 60 діб без права внесення застави.