Вбивство дитини в Переяславі-Хмельницькому: вистрелити міг син правоохоронця чи сторонні особи

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Вбивство дитини в Переяславі-Хмельницькому: вистрелити міг син правоохоронця чи сторонні особи

Олександр Синиця / УНІАН

Слідчі у справі про вбивство 5-річного хлопчика Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому перевіряють ще кілька версій щодо того, хто міг вистрелити і таким чином смертельно поранити дитину.

У коментарі theБабелю адвокат підозрюваного працівника поліції Івана Приходька зазначив, що свідки бачили на місці події невідомих з предметом, схожим на зброю, які можуть бути винними у смерті Кирила Тлявова.

Також є версія про те, що вистрілити міг 14-річний син другого підозрюваного правоохоронця, Володимира Петровця. Про це повідомляє «Громадське».

За версією слідства, у будинку Петровця, де відпочивали підозрювані, окрім дорослих, були також діти, зокрема його 14-річний син, який теж, імовірно, стріляв зі зброї.

Адвокат Володимира Петровця Андрій Козацький у коментарі theБабелю не підтвердив інформацію про сина свого підзахисного, проте й не спростував її. Він посилався на таємницю слідства та адвокатську таємницю.

  • У слідства відсутня низка доказів проти патрульних поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька, яких звинувачують у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова.
  • 31 травня у Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлявов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов’язків. Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас.
  • 4 червня Голосіївський районний суд міста Києва заарештував Приходька і Петровця на 60 діб без права внесення застави.