Партія Порошенка та «Самопоміч» стали спостерігачами в Європейській народній партії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партії «Європейська солідарність» і «Самопоміч» набули статусу спостерігачів у Європейській народній партії. Про це у Facebook написав нардеп Володимир Арʼєв.

«Європейська народна партія ухвалила рішення про прийняття «Європейської солідарності» в статусі спостерігача (статус членства для партій з країн, які не входять до складу Євросоюзу)», — написав Арʼєв.

За його словами, рішення набуде чинності у вересні, адже партія лише щойно змінила назву та має до цього часу «працювати в рамках імплементації антикорупційної стратегії ЄНП і завершити трансформаційні процеси в партії».

Про приєднання партії «Самопоміч» як спостерігача повідомила віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд. «Окремо лідери ЄНП відзначили структуру «Самопомочі» і правдиву партійну роботу з людьми. Дякую усім людям «Самопомочі» — ми це зробили!» — написала вона.

Що таке Європейська народна партія?

Обʼєднана загальноєвропейська політична партія, яка поєднує окремі національні християнсько-демократичні та консервативні партії. Найбільше партійне обʼєднання Європи. До складу ЄНП входять 72 правоцентристські партії з 39 країн, партія має найбільшу фракцію в Європейському парламенті — 264 європарламентарі.