Кількість охочих відвідати Чорнобиль після виходу серіалу HBO зросла майже на половину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кількість охочих відвідати Чорнобильську атомну електростанцію після виходу серіалу HBO «Чорнобиль» зросла на 40%, повідомляє Euronews.

Видання посилається на кількох організаторів турів до Чорнобилю. За їхніми словами, порівняно з травнем 2018 року в поточному році кількість замовлень збільшилася на 30—40%. На стільки ж зросла кількість заброньованих турів на червень.

«Учасники екскурсій сідають на автобуси в центрі Києва і проїжджають 120 км (75 миль) до району, де вони можуть побачити памʼятники жертвам і покинуті села, а також пообідати в єдиному ресторані в місті Чорнобиль. Потім їх доставляють на реактор №4, який із 2017 року вкритий величезним металевим куполом висотою 105 метрів, який охоплює підірваний реактор. День закінчується прогулянкою по Припʼяті», — пише видання.

У той же час, деякі іноземні туристи нарікають на те, що зростаюча кількість туристів має і зворотний бік. «Тут уже досить багато туристів, і це частково позбавляє тебе досвіду перебування в абсолютно покинутому місті, тому я думаю, що якщо сюди прийде ще більше туристів, це зіпсує враження», — цитує видання нідерландського студента Тіме Босмана.