«Безкарність вбиває». У Переяславі-Хмельницькому активісти і місцеві жителі вимагали відставки Авакова через смерть дитини

Автори:
Олег Панфілович, Тереза Лащук
Дата:

У Переяславі-Хмельницькому кілька сотень активістів під відділком поліції мітингували через загибель місцевої дитини після стрілянини поліцейських. Про це з місця подій повідомляє кореспондент theБабеля.

Учасники акції «Безкарність вбиває» принесли під будівлю іграшки та свічки. Вони також тримали плакати з надписами «Авакова у відставку», «Поліція вбиває». Відділок від учасників акції захищала колона правоохоронців. Пізніше активісти запалили фаєри. Серед тих, хто прийшов, багато місцевих жителів, але є й активісти з Києва та члени праворадикальних організацій, зокрема «С14».

До людей вийшов очільник Переяслав-Хмельницької поліції Андрій Нєбитов. Його обступили присутні й вимагали пояснень, зокрема чому правоохоронці не змогли зʼясувати, з якої зброї стріляли в хлопчика.

«Бабель»

«Бабель»

Сергій Моргунов / «Бабель»

Сергій Моргунов / «Бабель»

Сергій Моргунов / «Бабель»

31 травня у Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлявов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.