Прокуратура закрила справи проти колишнього «регіонала» Іванющенка за рішенням суду

Автори:
Костя Андрейковець, Оксана Коваленко
Дата:

Прокуратура Одеської області у квітні 2019 року закрила кримінальне провадження проти колишнього «регіонала» з оточення Віктора Януковича Юрія Іванющенка та ще трьох осіб через рішення суду. Іванющенка й інших підозрювали в незаконному збагаченні, заволодінні бюджетними коштами, вимаганні прав на майно та підробці офіційних документів.

Про це theБабелю повідомили в прокуратурі області.

«Під час розслідування за фактом заволодіння коштами з держбюджету встановлено, що, згідно з висновком експертизи, товариства з обмеженою відповідальністю в повному обсязі виконали роботи за договором, укладеним з державним підприємством. Факт укладання договору між ДП та ТЗОВ і належне його виконання з боку комерційного субʼєкта господарювання підтверджені рішенням Господарського суду Києва», — заявили у відомстві.

Зазначається, що після адвокати одного з підозрюваних домоглися в Соломʼянському районному суді Києва закриття кримінального провадження щодо Іванющенка, а прокуратурі відмовили в апеляції.

«За фактом вимагання від учасників ТОВ «Промринок» передачі належних їм часток статутного фонду товариства та підробки протоколу загальних зборів встановлено, що державна частка в статутному фонді підприємства відсутня. Доводи про порушення корпоративних прав цих осіб під час слідства свого підтвердження не знайшли», — повідомили в прокуратурі та додали, що також отримали звернення від одного зі співзасновників ринку з проханням закрити справу, оскільки у нього немає ніяких претензій до відповідачів.

Також Іванющенка не будуть переслідувати за статтею про незаконне збагачення, оскільки Конституційний суд визнав її неконституційною.