Зеленський: Ми запропонуємо великому бізнесу інвестувати в інфраструктуру Донбасу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Зеленський: Ми запропонуємо великому бізнесу інвестувати в інфраструктуру Донбасу

Пресслужба президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче залучити великий бізнес до інвестування в Донбас. За його словами, найближчим часом відбудеться зустріч з бізнесменами.

Про це він заявив в інтервʼю кореспонденту «Радіо Свобода».

«З великим бізнесом ми збираємося зустрітися, це буде в червні, і будемо говорити про розбудову Донбасу, тому що в нас є план, ми хочемо запропонувати бізнесу інвестувати саме в Донбас, інвестувати в інфраструктуру Донбасу», — сказав президент.

Зеленський підкреслив, що окуповані території Донецької і Луганської областей обовʼязково повернуться і «хтось повинен цим [інвестуванням] займатися».

  • 25 січня в Україні набув чинності закон про протимінну діяльность, який покликаний сприяти розмінуванню Донбасу. Згідно із законом, будуть створені нові органи та структури, які будуть планувати, координувати і перевіряти виконання робіт з розмінування. Безпосередньо розмінуванням займатимуться приватні та державні компанії (так звані оператори протимінної діяльності), послуги яких будуть замовлятися через публічні закупівлі.
  • Міноборони опублікувало інтерактивну карту замінованих територій і місць, де залишилися вибухонебезпечні боєприпаси, на сході України. На ній майже весь Донбас.