Аваков відмовився йти у відставку через вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив журналістам після засідання Кабінету міністрів, що не писатиме заяву про відставку у звʼязку зі вбивством 5-річного Кирила Тлявова. Він додав, що питання його звільнення може вирішити парламент.

«Я теж не напишу заяву про відставку, але питання моєї відставки може розглянути у відповідному порядку цей парламент, або наступний, або хто-небудь», — заявив Аваков.

Також він не вважає, що глава Національної поліції Сергій Князєв має подавати у відставку.

  • 31 травня у Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — «пристрілювали» рушницю, одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлялов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обов’язків. Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку та попросив відправити його на Донбас.
  • 4 червня Голосіївський районний суд міста Києва заарештував Приходька і Петровця на 60 діб без права внесення застави.