Загибель дитини в Переяславі-Хмельницькому: підозрюваних звільнили після переатестації, але суд їх поновив

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Правоохоронці, підозрювані у вбивстві 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому, після переатестації були звільнені, але згодом їх поновив суд. Про це перед засіданням уряду заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Після того, як у нас була переатестація, ці поліцейські були звільнені. Пізніше рішенням суду вони були поновлені на службі. За результатами переатестації ми прийняли рішення, що ці люди не відповідають якостям, які мають бути в поліцейського. Але рішення суду, в тому числі апеляційного, було винесено на користь цих поліцейських. Вони поновилися», — сказав міністр. За словами Авакова, така ситуація стосується близько 800 чоловік.

Проте, на думку Авакова, це не свідчить про провал реформи поліції. «Це свідчить про те, що на шляху до мети бувають схожі ситуації, у тому числі такі прикрі, і такі поразки. Але я вважаю, що реформа поліції йде в правильному напрямку. Це не скасовує відповідальності за подію», — заявив міністр.

Крім того, Аваков повідомив, що підозрювані в пораненні хлопчика спочатку зникли з місця події. «Група з чотирьох осіб, у тому числі двоє цивільних і двоє поліцейських, у позаслужбовий час вчинили стрілянину, внаслідок якої загинув хлопчик. Після цього зазначені люди втекли з місця події. Вночі їх заарештували правоохоронці», — розповів він.

Аваков додав, що в середу по всій країні провели спеціальну селекторну нараду, де на ситуацію звернули увагу всіх правоохоронців, щоб більше такого не повторилося.