В Очаків з Одеси передислокують чотири кораблі Військово-морських сил. Навіщо?

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів на засіданні прийняв рішення про передислокацію чотирьох кораблів Військово-морських сил із порту Одеси в Очаків (Миколаївська область).

Йдеться про середній десантний корабель «Юрій Олефіренко», який раніше входив до складу 5-ї бригади надводних кораблів і базувався в Миколаєві, буксир «Корець», артилерійській катер АКА-02 та катер «Рівне».

За непідтвердженими даними, в Очакові повинні відкрити четверту військову базу. ТһеБабелю в прес-службі ВМС цю інформацію не підтвердили й не спростували. Усього в Україні поки три військових бази ВМС — в Одесі, Миколаєві та Бердянську. У 2017 році ВМС США повідомляли, що почали в Очакові будівництво оперативного центру Військово-морських сил України, ремонтної майстерні для катерів та контрольно-пропускних пунктів.

За даними SIF Service, площа акваторії порту Очаків становить 12,2 кв. км. Вона захищена хвилезахисними спорудами загальною довжиною 820 м. Порт приймає судна довжиною до 140 м, шириною 15 м з максимально допустимою осадкою до 4,5 м.