Апеляційний суд відпустив під домашній арешт снайпера, підозрюваного у вбивстві майданівця

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід для снайпера спецпідрозділу «Омега» Дмитра Хміля, підозрюваного у вбивстві героя Небесної Сотні, театрального режисера Олександра Храпаченка. Про це повідомляє Адвокатська дорадча група у Facebook.

Замість утримання під вартою Хмілю призначено домашній арешт з носінням електронного браслету. Відповідне рішення ухвалила колегія суддів під головуванням судді Дениса Масенка.

«З апеляційною скаргою звернулися адвокати захисту. Просили або змінити міру запобіжного заходу, або скасувати ухвалу. Хміля вже звільнено з-під варти, але він ще перебуває в залі суду. Ми зателефонували Нацполіції, вони чекають, конвойна служба буде доставляти Хміля за його адресою проживання», — сказав прокурор Ігор Земсков.

Адвокати захисту мотивували своє прохання недостатньою кількістю доказів, а також незадовільним станом здоровʼя підзахисного. Однак прокурор зазначив, що доказів його вини у справі більш ніж достатньо, зокрема те, що куля, яка вбила Храпаченка, була випущена зі зброї Хміля.

«Встановлено, що цей снайперський комплекс було закріплено з 2013 року за Д. Хмілем. У книзі обліку видачі зброї 15.02.2014 зафіксовано, що він отримував цю зброю для виконання завдань. А здав цю зброю, відповідно записам, 21.02.2014. Це лише 10% від усіх доказів, приблизно», — наголосив прокурор Земсков.