Депутат Рибчинський збирається йти в парламент із «Батьківщиною»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Депутат Рибчинський збирається йти в парламент із «Батьківщиною»

Фото УНІАН

Народний депутат Євген Рибчинський (безпартійний, входить у депутатську групу «Воля народу») збирається балотуватися в парламент від політичної партії «Всеукраїнське обʼєднання «Батьківщина».

Про це він написав у своїй колонці на «Українській правді».

«Переконаний, що саме Юлія Тимошенко на разі є найкращою кандидатурою на посаду премʼєр-міністра України. І саме тому, що я не хочу залишатися осторонь будівництва сильної і незалежної України, я подав заяву про вступ у фракцію партії Батьківщина», — написав Рибчинський.

Депутат не уточнив, чи планує він балотуватися за списком партії, чи по мажоритарному округу.

  • На виборах до Верховної Ради найбільшу підтримку має партія «Слуга народу», а подолати прохідний барʼєр у 5% можуть чотири партії. Партію «Слуга народу» готові підтримати 30,8% опитаних, «Опозиційну платформу — За життя» — 8,2%, «Європейську солідарність» (колишній «Блок Петра Порошенка») — 7,9%, партію «Батьківщина» — 7% респондентів.
  • Партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко і «Основа» Сергія Тарути обʼєднали свої сили для участі у виборах у Верховну Раду.
  • Лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що не буде ставати в опозицію до президента Володимира Зеленського.