«Обвинувачення відкидаю». Ющенко вважає справу про «Межигірʼя» політичною та доводитиме свою невинуватість у суді

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Третій президент Віктор Ющенко, якого підозрюють у незаконному заволодінні будівлями та землею комплексу «Межигірʼя» та змові з Віктором Януковичем, не визнає провину та вважає справу проти себе політично мотивованою.

«Чи є у справі політичний підтекст? Очевидно, є. Суспільство бачить, як поступово знята відповідальність практично з усіх фігурантів гучних справ щодо сепаратизму, державної зради та вбивств на Майдані», — написав він у Facebook.

Також він заявив, що готовий обстоювати свою правоту в суді.

«Не бачу приводу ховатися або прикидатися хворим, як це стало модним. Усілякі обвинувачення відкидаю, бо не бачу ані підстав, ані доказів. У суді я це беззаперечно доведу!» — написав Ющенко.

  • 4 червня третій президент Віктор Ющенко особисто зʼявився в Генеральну прокуратуру за викликом слідчого. Там йому вручили підозру про причетність до розтрати 540 млн грн і сприяння президенту-втікачу Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією «Межигірʼя» в Нових Петрівцях під Києвом. Але свідчити проти себе Ющенко відмовився.
  • У підозрі, яку Генеральна прокуратура оголосила Ющенку, йдеться про заволодіння ним державним майном на суму 540 млн грн. За версією прокуратури, Віктор Ющенко заволодів державним майном, «діючи за попередньою змовою з групою осіб, шляхом зловживання своїм службовим становищем».