Вбивство Гандзюк: суд виніс вирок пʼятьом обвинуваченим. Вони отримали від 3 до 6,5 років вʼязниці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс вирок пʼятьом колишнім учасникам антитерористичної операції, які брали участь у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (також був спостерігачем).

Торбіна засудили до 6,5 років вʼязниці, Грабчук отримав 6 років, Горбунов — 3 роки, а інші двоє — 4 роки позбавлення волі.

У вироку суду зазачено, що на початку липня 2018 року Торбін отримав від двох неназваних судом осіб замовлення на Гандзюк. За нанесення тілесних ушкоджень йому обіцяли $4 500. Згодом він залучив до справи Грабчука, Васяновича, Вишневського та Горбунова, розповівши їм, що Гандзюк є сепаратисткою і принижує учасників бойових дій на Донбасі. Згідно до розподілених ролей, Вишневський знайшов оголошення про продаж кислоти, Горбунов її купив, а Грабчук облив.

31 липня вони приїхали до будинку Гандзюк на автомобілі Торбіна. Васянович чекав у машині, Вишневський розташувався на спортивному майданчику, а Грабчук з кислотою неподалік. Коли за Гандзюк приїхало службове авто, Вишневський дав сигнал Грабчуку, і той, коли активістка вийшла, підбіг ззаду і вилив на неї кислоту. Вони втекли на машині та викинули в річку сім-карти.

У справі залишаються ще троє підозрюваних: Ігор Павловський, Владислав Мангер і Олексій Левін, який зараз ховається.