Конституція визначає умови. Зеленський відповів на петиції про свою відставку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Заленський відповів на петиції про свою відставку, одна з яких набрала 25 тис. підписів, заявивши, що таке питання чітко регулюється Конституцією, і він не може знехтувати волею 73% виборців.

Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Зеленський зазначив, що відповідно до ст. 108 Конституції, повноваження президента припиняються достроково у разі відставки (за власним бажанням), неможливості виконувати свої повноваження за станом здоровʼя, усунення з посади в порядку імпічменту, а також смерті.

«З обʼєктивних причин покинути свою посаду у відповідності з пунктами 1, 2 і 4 я не можу. По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні в другому турі виборів президента України і підтримали мою кандидатуру. По-друге, я, звичайно, втомлююся (особливо в старому офісі з привидами комунізму в шафах), але в цілому непогано себе почуваю. І планую і надалі підтримувати хорошу фізичну форму», — йдеться в повідомленні.

Зеленський також відповів на електронну петицію за відставку глави Адміністрації президента Андрія Богдана і зазначив, що главу АП може призначати і звільняти тільки президент.