У кінотеатрі «Київ» повідомили про спробу рейдерського захоплення. У КМДА кажуть, що це інвентаризація

Автор:
Юліана Скібіцька
Дата:

Адміністрація кінотеатру «Київ», який розташований в центрі столиці, повідомила про спробу захоплення будівлі невідомими людьми. Про це theБабелю розповіла активістка громадської ініціативи «Врятуй кінотеатр Київ" Альона Пензій.

«Мені зателефонували, сказали, що є спроба захоплення невідомими. Зараз я приїхала, бачу людей в якійсь воєнізованій формі, вони не представляються, хто вони. В адміністрації сказали, що вони намагались зайти в будівлю, виламували двері», — розповіла вона.

У поліції Київа нам повідомили, що патрулі виїхали на місце події. Там сказали, що виклик надійшов о 10:45 від невідомих людей, проте не уточнили, що саме відбувається.

Пізніше в КМДА повідомили, що в кінотеатрі проходить інвентаризація «з метою уникнення незаконних знищень чи пошкоджень майна територіальної громади міста Києва». «Протягом квітня-травня 2019 року колишній орендар ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» незаконно чинив перешкоди в доступі до приміщення комунального майна будівлі кінотеатру «Київ» комісії в складі працівників КП «Київкінофільм» і Департаменту комунальної власності Києва задля обстеження», — заявили у КМДА.

Заступниця директора кінотеатру Ірина Шинкаренко розповіла theБабелю, що о 10 годині ранку до будівлі приїхали представники «Муніципальної варти», забарикадувалися та не пропускають на вищі поверхи адміністрацію. «Ламають замки в наших кабінетах, в бухгалтерії вже зламали», — розповіла вона. Інвентаризацію, за її словами, проводили у вересні минулого року. Втім Ірина Шинкаренко каже, що комунального майна там майже не залишилось — воно в дуже поганому стані. Також Шинкаренко заявила, що разом з людьми у формі є представники «Сінема-Центру» — нового орендаря кінотеатру.

  • На початку 2019 року в кінотеатру «Київ» закінчився термін оренди приміщення. Угоду з нинішнім орендарем — ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» — київська міська влада уклала в 1998 році та автоматично продовжила в 2009 році. Після цього голова Держкіно Пилип Іллєнко написав, що подальша доля закладу під питанням.
  • Інформація про швидке закриття або можливе «виселення» «Києва» отримала великий резонанс. У КМДА заявили, що «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі. 4 січня КМДА оголосила новий конкурс на пошук орендаря.
  • 15 квітня стало відомо, що конкурс виграла компанія «Сінема-Центр».