Генпрокуратура оскаржить звільнення підозрюваного у вбивстві «Сармата»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Генеральна прокуратура оскаржить рішення Печерського районного суду Києва, який звільнив із СІЗО підозрюваного у вбивстві бійця АТО Віталія Олешка на прізвисько «Сармат». Про це повідомила прес-служба ГПУ.

«У четвер, 6 червня 2019 року, Печерським районним судом м. Києва розглянуто клопотання слідчого Національної поліції про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою громадянину, якому вручено повідомлення про підозру у вбивстві громадянина В. Олешка», — йдеться в повідомленні.

Генеральна прокуратура наполягає на тому, що є прямі докази причетності Михайла Сигиди до організації вбивства бійця АТО.

  • Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня 2018 року в Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив Олешку в спину, коли той сидів в кафе з дружиною і знайомими. Потім вбивця сів у машину і зник.
  • Печерський районний суд міста Києва під час анонсованого засідання пізно ввечері 6 червня не продовжив арешт головному підозрюваному в організації вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка — Михайлу Сигиду. Суддя Сергій Вовк відпустив його під домашній арешт.